lördag 3 januari 2009

Deathis teser

På samma sätt som Martin Luther spikade upp sina 95 teser på en port en gång i tiden gör Deathis det nu, år 2009, på Piggstians dörr. Till skillnad från Martin har Deathis bara fem ynkliga teser och teserna verkar vara en aning själviska ur en allmän synvinkel. Mycket annat skiljer sig också, Deathis är ju inte Martin Luther direkt. Det faktum att Martin Luther ursprungligen hette Martin Luder, eller Ludher om man är petnoga, är mycket intressant för övrigt. Ännu roligare blir det genom att lyfta fram att Martins far hette Hans. Fatta! Hans Luder. Fantastiskt.

Nåväl, fakta åsido. Om Deathis nu får en bannbulla från Påven eller icke återstår att se. Deathis fem teser är som följer.
  1. När vår Herre och mästare Jesus Kristus sade ”Gör bättring, osv”, ville han att den troendes hela liv skulle bestå av samlag.
  2. Det syftar inte heller bara på en inre bättring, för en sådan är inget värd om den inte tar sig yttre uttryck i olika former av "köttets lusta".
  3. Genom döden blir de döende lösta från alla kyrkans krav. Dock bör de bege sig till Piggstian en sista gång innan himmelriket väntar. I Piggstian väntar sedan en godtycklig Deathis som ger en sista smörjelse.
  4. Det synes som om det är samma skillnad mellan helvete, skärseld och Piggstian som mellan förtvivlan, ovisshet och trygg förvissning.
  5. Vad som är säkert är att snikenhet och girighet kan öka när pengarna klingar i bössan. Verksamheten i Piggstian är däremot helt beroende av Guds vilja.

Inga kommentarer: