tisdag 24 mars 2009

Lettin frågar

Pseudonymen Lettin kommenterade ett inlägg och frågade i stora drag vad som händer om man blir beslagtagen av en Deathis, för något sådant som att frivilligt följa med Deathisar existerar ju inte. Ett svar ges här i exempelform.
Du haffas av en Deathis. Du misshandlas svårt, injiceras med okända droger, ställs i stressande ställningar i timmar, berövas din sömn, tvångsrakas och förlorar uppfattningen om tillvaron. Tjugonio månader senare vaknar du upp i något som verkar vara dödsriket. Du är i Piggstian, helt omedveten om vad som har hänt. Deathis säger "stick!", och du ger dig av. Du känner dig väldigt smutsig inombords och efter några dagar tar du högst antagligen ditt liv med en trubbig linjal. Döden är en befrielse.
Lettin undrade också om Deathisens inbjudningsteknik och sätt att locka offer på något vis överensstämmer med de så kallade Sirenernas metoder i den grekiska mytologin. Sirenerna var en sorts nymfer som lockade sjömän i fördärvet med vackra sånger. Sirener och Deathisar har samma slutmål med lockelsen, men Deathis har aldrig använt någon förtrollande sång i sina metoder, så mycket kan man med säkerhet säga. Deathis brukar i allmänhet bara slicka på sitt pekfinger lite. Det leder dock ingenvart, så han tar i med sina blåa hårdhandskar, och bär hem sina offer, helt enkelt. Ingen sång ur Deathisens mun alltså, möjligen något ejakulationsskri.

"Odysseus och sirenerna"

Inga kommentarer: