torsdag 27 november 2008

Piggstian IV - Växter

Avsnitt fyra i Piggstieserien är av botanisk karaktär. Tro det eller ej, men det existerar verkligen hela två exemplar av levande växter innanför Piggstians murar. Vissa kanske anser att växter i Piggstian är som en riktigt välriktad spark mot blygdbenet. Deathis blog vågar dock påstå att det hela är något helgat, som blommor vid en grav. Som blommor på Pol Pots grav. Pol Pot, de Röda khmerernas fruktade ledare från 1962 i Kambodja kan tituleras iscensättare av folkmord på hög nivå. Tankar kring Pol Pot leder ofta till tankar på kranier och massgravar, man sätter fingret på Dödens fält. Näsan i blöt. Utan att veta vad man gör, utan skor, på Dödens fält.

Pol Pot, som dog 1998 blev ett märkvärdigt sidospår i Deathis blog ett decennium senare. Ondskans växter skulle diskuteras i ett inlägg, men på grund av snömos kom locket på i förtid.

Men för att summera finns det alltså två växter på en bricka i Piggstian, inga konstigheter med dem. Man kunde säga att plantorna suger av Piggstian på något sätt, men inte i dagsläget.

Men vad hände med brickan? Deathis fick djungel-bånge och spetsade den som om det inte fanns någon morgondag. Mitt i detta helvete blev brickan den sista brickan.

Inga kommentarer: