onsdag 19 november 2008

Piggstian III - Väckarklockan

Onsdagen den 19 november 2008 är en historisk dag. Bloggredaktionen har nämligen som första utomstående någonsin satt sin högra fot in i den beryktade stian med stort P. Längre än detta kan man knappast ta sig med ollon och annat i behåll, spekulerar redaktionen. Den första inblicken var väldigt traumatisk och skräckinjagande.

Som man tydligt ser på bilden är omgivningen i Piggstian minst sagt miserabel. Det har högst antagligen också gjorts porr här inne strax före bilden togs, tror vi, men det finns inte kvar. Man ser även hednisk litteratur och cowboyknulltyg. Men, för att fästa uppmärksamheten vid dagens tema, väckarklockan, riktade vi våra blickar längre och djupare in i mörkret.

Och mycket riktigt, där var den, den beryktade och omsusade väckarklockan. Diverse bråte ligger framför, men den finns där, längst in mot den så kallade klagomuren. Den är svart och vit, som natten om dagen. Uret består av två visare, den ena är lång och den andra har en vit hatt, Ödlan & Brorsan? Vad fan vet vi?

Placeringen av urverket kan ju verka suspekt och väldigt olämplig för ett otränat öga, men har man bakgrundsinformation är det lättare att se logiken. I ett tidigare avsnitt i Piggstieserien framkom det att sängen har en uppsugningsförmåga som överträffar den som svarta hål besitter. Det är alltså därför väckarklockan har malplacerats så till den milda grad att ingen tänkande varelse kan finna det rimligt. Så, nu har vi lärt oss en läxa. Men kom ihåg, om man inget frågar, får man inget veta!

Notera för övrigt den helvetiska metallcylindern med hål i på sidan av uppvakningsmekanismen. Varför finns en skräpkorg där? Deathis lever ju bland sopor och äter avfall i djupaste sociala misär.

Inga kommentarer: